5 gode råd når du skal til jobsamtale

FORBERED DIG

Inden du skal til jobsamtale, bør du forberede dig på, hvilke spørgsmål arbejdsgiveren helt sikkert vil stille. Forbered også dine svar på disse spørgsmål. Det sender et godt signal, når du som kandidat har forberedt dig på spørgsmålet, ”fortæl lidt om dig selv”, og ”hvorfor har du søgt stillingen?”.

KEND DINE STYRKER OG SVAGHEDER

Du vil typisk blive spurgt ”hvad er dine svagheder/udviklingssider?”. Det værste at gøre, er at svare ”jeg har ikke rigtigt nogle svagheder”. Ved at forberede dig på netop det spørgsmål, viser du arbejdsgiveren, at du har selvindsigt, og at du samtidig ved, hvordan du løser det, og hvad du gør for at det ikke kommer frem igen i arbejdsmæssig sammenhæng.

HUSK PEN OG PAPIR

Når du er indkaldt til samtale, bør du ALTID have stillingsannonce, ansøgning, CV og blok eller papir med nedskrevne spørgsmål med til samtalen. Det viser arbejdsgiveren, at du har forberedt dig, og at du samtidig har sat dig ind i virksomheden. Skal du huske på en bestemt dato, er det også godt at have blokken med. Det er uprofessionelt at spørge din kommende arbejdsgiver, om de vil sende dig en mail med informationerne.

UNDERSØG HVEM DER DELTAGER TIL SAMTALEN

Bliver du indkaldt til samtale, kan det være en god idé at undersøge, hvem der deltager i mødet. Du kan bedre forberede dig til samtalen, når du ved, hvilke afdelinger personerne kommer fra, og hvordan de hænger sammen med den opslåede stilling. Din kommende arbejdsgiver har højest sandsynligt allerede Googlet dig, eller søgt efter dig på LinkedIn eller Facebook.

HVORFOR SKAL VI ANSÆTTE DIG?

Til jobsamtalen skal du være 100% forberedt på at svare, hvilken værdi du kan tilbyde virksomheden, og hvordan du kan bruge dine kompetencer i netop dette job.


JobInnovation
Skovstjernevej 18
9310 Vodskov
Powered by Emply