Gode råd til ansøgningen

Det kan være svært at gennemskue, hvilke elementer, der er vigtige at have med i en jobansøgning, og hvordan man skiller sig ud fra mængden. Tøv ikke! Nedenfor finder du fem ting du skal huske på, hver gang du skriver en jobansøgning: 

1. Sælg din personlighed
Giv din ansøgning personlighed. Fortæl hvilke personlige kompetencer du kan bidrage med til virksomheden, og forklar hvordan de kommer til udtryk i dit arbejde. Vælg to – tre relevante personlige kompetencer, og gør dem konkrete ved at komme med eksempler.

2. Show it, don’t tell it 
Det er nemmere at relatere til dine kvalifikationer og resultater, hvis du giver konkrete eksempler. Fortæl om den erfaring du har fået tidligere, og giv gerne eksempler på, hvordan det kommer til udtryk. Hvordan kan dine kompetencer være med til at løse virksomhedens opgaver?

3. Din motivation til at søge jobbet 
Skriv hvad der motiverer dig til at søge netop det her job. Hvad har skabt din interesse? Er det branchen, arbejdsopgaverne eller virksomheden? Din motivation er vigtig, men undgå kun at fortælle om dig selv. Fortæl hvad virksomheden får ud af, at ansætte dig og hvad du kan bidrage med.

4. Skriv en ny ansøgning, hver gang!
Søger du et job, skal din ansøgning ALTID være målrettet jobbet og virksomheden. Standardansøgninger tager sjældent udgangspunkt i de kvalifikationer og arbejdsopgaver, som virksomheden efterspørger i deres jobannonce. Hav fokus på annoncens krav og fortæl, hvordan du matcher de krav, de efterspørger.

5. Tilføj noget nyt

Undersøgelser viser at 9 ud af 10 arbejdsgivere læser dit CV først. Derfor skal din ansøgning ikke gentage, hvad der allerede står i dit CV. Den skal handle om, hvordan du kan løse jobbet med dine kompetencer. Vores tommelfingerregel er, at CV’et rummer dine tidligere erfaringer, og indholdet i din ansøgning har fokus på fremtiden. Du skal altså skrive hvordan du vil bruge dine erfaringer og kompetencer til at hjælpe virksomheden.


JobInnovation
Skovstjernevej 18
9310 Vodskov
Powered by Emply